Dostupni linkovi

Vučić: Putin me nije zvao na inauguraciju 7. maja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije dobio poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da prisustvuje njegovoj inauguraciji 7. maja u Moskvi.

"Pozvao me je predsednik Turske Režep Tajip Erdogan u Ankaru 7. maja. Nisam dobio poziv od Putina. To su neki pričali da bi mogli po nekim ambasadama da idu i govore - 'eno ga, ide kod Putina', iako me čovek nije ni pozvao", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

Vučić je dodao da sa Putinom nije o tome razgovarao, već da su telefonom pričali o Kosovu i drugim stvarima.

Za sutrašnji sastanak sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel Vučić je rekao da je Angela Merkel najvažniji partner i da razgovori u Berlinu neće biti laki.

On je negirao navode predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića koji je na tviteru napisao da je Vučić dao milion dolara osobi koja se preziva Levandovski da mu dogovori telefonski razgovor sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Predsednik Srbije je istakao da nijednog Levandovskog nikada nije upoznao u životu, niti čuo, niti vidio i da je čuo samo za fudbalera Levandovskog.

"Možda su me srpski kriminalci iz kabineta Zorana Zaeva prisluškivali, pa su čuli kada sam sa sinom govorio da bismo hteli da odemo jednog dana da odgledamo u Minhenu utakmicu Levandovskog", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG