Dostupni linkovi

Vučić se sastaje sa Čovićem u Mostaru


Aleksandar Vučić i Dragan Čović, arhiva
Aleksandar Vučić i Dragan Čović, arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini povodom otvaranja Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Prema najavi iz njegovog kabineta, Vučić će se tokom dana sastati sa članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru, prenosi Beta.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i član Predsedništva Mladen Ivanić neće doći na otvaranje 21. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Njih dvojica neće prisustvovati ni večeri na koju su pozvani regionalni lideri, a koju organizuje Dragan Čović, inače jedini član kolektivnog vrha države koji će prisustvovati Sajmu čiji je pokrovitelj Predsedništvo BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će, tokom prvog dana posete obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice i sastati se sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Drugog dana posete, u utorak, predsednik Vučić najpre će se sastati sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, koji će prisustvovati otvaranju sajma u Mostaru.

Posle tog susreta, Vučić će otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije - zemlje partnera na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

Tokom popodneva, Vučić će boraviti u Trebinju, gde će obići radove na izgradnji dečjeg vrtića "Srbija", otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

XS
SM
MD
LG