Dostupni linkovi

Sa krstom dopješačio do Zagreba zbog kupovine polovnih aviona


Trg bana Jelačića, Zagreb

Saša Pavlić dopješačio je, noseći krst, od Rijeke do Zagreba, revoltiran što hrvatska Vlada kupuje polovne borbene avione, dok teško bolesna djeca čekaju na prijeko potrebne skupe lijekove.

Pavlić je u Zagrebu rekao hrvatskim medijima da su neki u Hrvatskoj "otcijepljeni od naroda".

"Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas. Danas je dan kada svako od nas ima priliku da napravi za naše najmlađe i najnemoćnije ono što može", naveo je Pavlić, koji je sa krstom i bolesnom djecom ušao i u zgradu Vlade Hrvatske.

Pavlić je nosio krst na kojem je na dva papira ispisano Fond za skupe lijekove: 27.388 kuna (3.678 eura/) i Fond za ratne avione: 3.000.000.000 kuna (402.960.534 eura).

Vlada Hrvatske je, nakon višestrukih protesta roditelja djece koja pate od teških bolesti i kojoj su potrebni skupi lijekovi, otvorila račun na kojem je do sada donacijama građana i firmi prikupljeno veoma malo novca.

U isto vrijeme, iz budžeta je obezbijeđeno čak tri milijarde kuna (402.960.534 eura) za kupovinu polovnih izraelskih borbenih aviona F-16, koji će u trenutku isporuke Hrvatskoj biti stariji od 30 godina.

Pavlić je prešao put dug 180 kilometara, na koji je krenuo 31. marta.

XS
SM
MD
LG