Dostupni linkovi

Žena izvršila samoubistvo nakon napada u sedištu Jutjuba


Napad u sedištu YouTubea
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Napad u sedištu YouTubea

Tri osobe su ranjene u sedištu kompanije Jutjub (YouTube) u San Brunu u Kaliforniji nakon što je naoružana žena upala u prostorije i otvorila vatru.

Policijski izvori su saopštili da je ona podlegla od povreda koje je nanela sama sebi vatrenim oružjem, i da se radi o samoubistvu.

U bolnici u San Francisku su potvrdili da je jedna osoba u teškom stanju.

Agencija AP je navela da je žena koja je osumnjičena za oružani napad 39-godišnjakinja iz San Dijega i da su je vlasti identifikovale kao Nasim Agdam.

Mediji u Kaliforniji su preneli da se bavila veganskim temama i da je bila "gnevna" zbog navodne cenzure njenih video snimaka na Jutjubu.

"Nema slobode govora u stvarnom svetu i bićete zabranjeni zbog izgovaranja istine koju ne podržava sistem", navela je prethodno ona na internetu, piše list San Francisko kronikl.

Menadžer Jutjuba Tod Šerman opisao je na Tviteru da je čuo ljude kako trče i prvo pomislio da je u pitanju zemljotres, ali mu je rečeno da se u zgradi nalazi naoružana osoba.

"U tom trenutku svaka nova osoba koju sam video bila je potencijalni napadač. Neko drugi je rekao da je osoba pucala kroz vrata a zatim izvršila samoubistvo", napisao je Šerman na Tviteru.

"Video sam krv na podu i stepenicama. Provirili smo napolje i onda strčali niz stepenice i izašli iz zgrade".

Neki od zaposlenih su opisali su kako su ljudi panično trčali iz zgrade dok su se drugi zabarikadirali u svojim kancelarijama.

Jedan od zaposlenih je kazao je da su svi "pokušavali da izjure iz napolje što je pre bilo moguće".

Predsednik SAD-a Donald Tramp je poručio da su njegove molitve i misli uz sve koji su bili uključeni u ovaj događaj, zahvalivši se policiji i hitnim službama na brzoj reakciji.

XS
SM
MD
LG