Dostupni linkovi

Aktivirana bomba ispred kuće Seada Sadikovića


Eksplozivna naprava aktivirana je rano jutros u centru Bijelog Polja ispod automobila beogradskih registarskih oznaka koji je bio parkiran ispred kuće novinara TV Vijesti Seada Sadikovića, u ulici u kojoj je zgrada Višeg suda u Bijelom Polju.

U incidentu nije bilo povrijeđenih. Policija se do sada nije oglašavala ovim povodom.

Bjelopoljac sa prebivalištem u Austriji dovezao se u nedjelju iz Beograda do Bijelog Polja i parkirao automobil na mjestu gdje to novinar svakodnevno čini, a prema pisanju medija u trenutku eksplozije sjedio je u obližnjem kafeu.

Sadiković i on su saslušani u Centru bezbjednosti u Bijelom Polju.

Sead Sadiković je Radiju Slobodna Evropa (RSE) kazao da očekuje od nadležnih da otkriju odgovorne i utvrde kome je bomba bila namijenjena:

"Naravno da ne mogu da kažem da sam bio meta, ali i ako jesam bio meta – onda je meta bila i crnogorska javnost. Nije bomba nego bruka je pukla pred mojom kućom i pred svim našim kućama. Ako ne nađu počinioca ovoga puta i ako ne urade ništa ne znam kako to da komentarišem. Ne znam šta da kažem osim da se nadam", kazao je Sadiković za RSE.

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) izrazilo je zabrinutost zbog eksplozije u blizini kuće novinara Seada Sadikovića i ponovo pozvalo nadležne da procesuiraju napadače na novinare i rasvijetle eksplozije počinjene na njihovu štetu.

Podsjećaju da je Sadiković zbog istraživačkog novinarstva bio meta prijetnji koje je prijavio policiji, te da očekuju da policija otkrije ko postavlja eksplozive ispred kuća novinara ili automobila bezbjednosno interesantnih osoba.

XS
SM
MD
LG