Dostupni linkovi

Fejsbuk menja podešavanja za zaštitu privatnosti


"Fejsbuk" je saopštio danas da će promeniti raspoloživa podešavanja za zaštitu privatnosti kako bi korisnici imali "veću kontrolu" nad svojim podacima na ovoj društvenoj mreži.

Promene obuhvataju lakše pristupanje podešavanjima i alatima radi jednostavnijeg pronalaženja, preuzimanja i brisanja ličnih podataka na "Fejsbuku".

Novi meni sa opcijama za privatnost omogućiće korisnicima da brzo povećaju zaštitu svog naloga, regulišu ko može da vidi njihove informacije i aktivnosti i da kontrolišu reklame koje mogu da vide, preneo je AFP.

Izvršni zvaničnik za zaštitu privatnosti u "Fejsbuku" Erin Egan i zamenik generalnog savetnika Ešli Beringer objavili su u zajedničkom blogu da će "u narednim sedmicama biti preduzeti dodatni koraci da bi ljudi imali veću kontrolu nad svojom privatnošću".

Promene su uvedene nakon što je otkriveno da su lični podaci miliona korisnika "Fejsbuka" završili kod britanske kompanije koja je povezana za predizbornom kampanjom Donalda Trampa u SAD 2016. godine.

Zbog toga su akcije Fejsbuka pale u poslednjih nekoliko sedmica za 18 odsto, čime je ova kompanija izgubila 80 milijardi dolara.

XS
SM
MD
LG