Dostupni linkovi

Skat i Vučić za smanjenje tenzija


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skat saglasili su se danas, povodom nedavnih događaja u Mitrovici, da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u regionu.

Kako je saopšteno iz službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Vučić i Skot su razgovarali o odnosima Beograda i Prištine nakon događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

Ambasador Skat apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skatom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG