Dostupni linkovi

Vučić: Hoćemo partnerstvo, ali ne i članstvo u NATO


Aleksandar Vučić

"Srbiju niko ne može da uništi, ma kako se trudio i koliko pokušavao", izjavio je večeras je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u Aleksincu gde je organizovana centralna ceremonija, povodom godišnjice NATO bombardovanja SRJ.

Vučić je u svom obraćanju, između ostalog, ocenio "da su svoju akciju tada opravdavali borbom protiv diktature i loših ljudi na vlasti".

"Onda kad više nije bilo diktature, onda su proterali naše ljude sa Kosova, odvojili Crnu Goru, a onda su definitivno oduzeli Kosovo. Toliko o časti i njihovom obrazu. Sve bombe i svi iskidani životi nisu bili dovoljni. Kazna koju je neko smislio kao da još nije izvršena. Kao da cela ova zemlja treba da postane jedan veliki spomenik nečijim političkim ambicijama", rekao je Vučić, dodavši: "prete nam što ne priznajemo otimanje parčeta naše zemlje, a znaju da nisu u pravu i znaju da mi jesmo.”

Predsednik Srbije naveo je i da Srbija hoće partnerstvo ali da neće članstvo u NATO.

“Hoćemo od neprijatelja da postanemo prijatelji, hoćemo partnerstvo, ali ne članstvo u NATO, bilo bi to previše soli na ljutu srpsku ranu”, rekao je Vučić u svom obraćanju.

Ceremoniji na platou ispred Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić, te zvaničnici Srbije i Republike Srpske, među kojima i predsednik RS Milorad Dodik.

Obraćajući se kao prvi govornik okupljenima, Dodik je izjavio “da srpski narod nikada ne može i da ne treba da oprosti cinično, arogantno i bezočno bombardovanje NATO snaga”.

Dodik je naveo i da se srpski narod u Republici Srpskoj "digao i obnavlja svoj nacionalni kapacitet" i da Srbi mogu da se ponose Republikom Srpskom.

"Republika Srpska je uverena u svoje slobodarske dane, u svoj opstanak i svoju sve veću političku, kulturnu, obrazovnu i nacionalnu integraciju sa Srbijom", kazao je.

XS
SM
MD
LG