Dostupni linkovi

I Danilović odustao od kandidature u korist Bojanića


Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore
Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović odustao je od kandidature na predsjedničkim izborima kako bi podržao kandidata većeg dijela opozicije Mladena Bojanića.

Danilović je na konferenciji za novinare saopštio da je to njegova odluka i da će je braniti na stranačkim organima.

"Vjerujem da je trenutak takav da treba pružiti šansu onome za koga većina opozicionih poslanika i dalje tvrdi da je kandidat sa najviše šanse", kazao je Danilović.

On je rekao da su se prilike promijenile nakon što je lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović odlučio da se kandiduje.

“Osjećam ogromnu odgovornost i želim da zaštitim stranku na čijem sam čelu, a koja ja u nastajanju. Ne mogu da dopustim da padne bilo kakva sumnja na Ujedinjenu Crnu Goru”, istakao je Danilović.

On je rekao da je zbog toga odlučio da odustane iako je imao uslove da prijavi kandidaturu.

“Odluku da se odreknem te mogućnosti i da u cilju objedinjavanja opozicije podržim kandidata iza kojeg stoji najviše opozicionih političkih stranaka, Mladena Bojanića braniću na stranačkim organima”, naveo je Danilović.

“Moja podrška je iskrena, bez obzira što se nije odgovorilo na moje molbe da potpišemo ostavke i garantuje uspjeh opozicionom kandidatu. Spreman sam da, ukoliko Bojanić hoće, dam organizacionu i svaku drugu podršku”, poručio je Danilović.

Državna izborna komisija (DIK) je potvrdila predsjedničke kandidature Vasilija Miličkovića, Hazbije Kalača i Marka Milačića.

Učešće na predsjedničkim izborima su najavili lider vladjućeg DPS Milo Đukanović, Mladen Bojanić u ime grupacije stranka okupljenih u proruskom DF, poptom građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore i sada i Ujedinjene Crne Gore, Draginja Vuksanović ispred SDP i uz podršku takođe opzicionog Demosa kao i naučnik Dragan Hajduković.

Kandidatura za predsjednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 7.993 potpisa.

Rok za predaju predsjedničkih kandidatura je do 26. marta. Izbori će se održati 15. aprila.

XS
SM
MD
LG