Dostupni linkovi

Vulin: 'Vojska Srbije će učiniti sve da više rađamo'


Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije

Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više radjamo, da stimulišemo radjanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije, izjavio je u sredu ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Fond vojnih osiguranika, koji je do sada ženama do 42 godine plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, od sada će plaćati i četvrti i ženama koje imaju 44 godine, izjavio je danas u Nišu ministar obrane Srbije, najavljući aktivno učešće Vojske Srbije u borbi za povećanje nataliteta.

Ministar je tokom obilaska novootvorene operacione sale Vojne bolnice u Nišu naveo da je Vojska Srbije odredila i solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorodjeno dete pripadnika Ministarstva odbrane.

"Uvedeno je da Fond vojnih osiguranika, koji je do sada plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, plaća i četvrti pokušaj i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine", kazao je Vulin i dodao da će pravo na vantelesnu oplodnju o trošku Fonda imati i porodice koje već imaju decu.

On je podsetio da je bela kuga jedan od najvećih ili jedan od najvećih problema u Srbiji.

"Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije", izjavio je Vulin.

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uvešće se obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

Ministarstvo će, kako je dodao, nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo, jer je ono ulaganje ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije već je i ulaganje u kvalitet života svih građana Srbije.

XS
SM
MD
LG