Dostupni linkovi

Vulin: 'Vojska Srbije će učiniti sve da više rađamo'


Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije
Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije

Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više radjamo, da stimulišemo radjanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije, izjavio je u sredu ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Fond vojnih osiguranika, koji je do sada ženama do 42 godine plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, od sada će plaćati i četvrti i ženama koje imaju 44 godine, izjavio je danas u Nišu ministar obrane Srbije, najavljući aktivno učešće Vojske Srbije u borbi za povećanje nataliteta.

Ministar je tokom obilaska novootvorene operacione sale Vojne bolnice u Nišu naveo da je Vojska Srbije odredila i solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorodjeno dete pripadnika Ministarstva odbrane.

"Uvedeno je da Fond vojnih osiguranika, koji je do sada plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, plaća i četvrti pokušaj i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine", kazao je Vulin i dodao da će pravo na vantelesnu oplodnju o trošku Fonda imati i porodice koje već imaju decu.

On je podsetio da je bela kuga jedan od najvećih ili jedan od najvećih problema u Srbiji.

"Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije", izjavio je Vulin.

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uvešće se obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

Ministarstvo će, kako je dodao, nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo, jer je ono ulaganje ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije već je i ulaganje u kvalitet života svih građana Srbije.

XS
SM
MD
LG