Dostupni linkovi

Protesti 'Pravda za Almira' ispred vlade u Skoplju


Pravda za dječaka Almira
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

U Skoplju su održani protesti pred vladom Makedonije građana nezadovoljnih na koji način pravosudni organi tretiraju sudski proces za ubistvo dečaka Almira Aliua automobilom pre dve godine u Kumanovu.

“Pravda za Almira”, izvikivali su demonstranti pred zgradom makedonske vlade, tražeći razrešenje tuzilaca koji rade na slučaju, odgovornost veštaka, kao i da proces počne u drugom sudu van Kumanova.

Oni su nosili transparente sa natpisom “Gde ti je savest makedonsko tužilastvo” i fotografije sa podignutim srednjim prstom u znaku revolta protiv optuženog Bobana Ilića koji je pokazao srednji prst rodbini Almira nakon sudskog ročišta.

Okupljeni su protiv odluke tužilastva da prekvalifikuje krivično delo u slučaju dečaka Almira Aliua, koji je pregažen autom koji je vozio Ilić, nakon prethodne svađe među odraslima.

Naime pre nego što je autom ubio dečaka optužni Ilić se vađao sa članovima njegove porodice, nakon čega je seo u automobil i pregazio Almira Aliua.

Sudski slučaj je dve godine posle ubistva bio prekvalifikovan u saobraćajnu nezgodu, a oštećeni smatraju da je dečak pregažen namerno i da Ilić treba da odgovara za ubistvo.

Ministar pravde Bilen Saljiji juče je podneo ostavku zbog, kako je rekao, moralnih razloga i narušenog poverenja u sudstvo.

XS
SM
MD
LG