Dostupni linkovi

Brnabić: Rekonstrukcija neophodna zbog velikih ličnih sujeta


Ana Brnabić, premijerka Srbije
Ana Brnabić, premijerka Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je potrebna rekonstrukcija Vlade i da ona želi da taj posao počne što pre i da se što pre završi kako se ne bi ugrozio na bilo kojin način efikasan rad Vlade.

"Zato sam zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića čim se vrati iz Brisela da u najkraćem roku razgovaramo o tome i da se sa njim kao predsednikom najveće partije koja učestvuje u vlasti konsultujem u vezi sa personalnim rešenjima", rekla je Brnabić novinarima prilikom otvaranja prve Digitalne farme u Krivaji kod Bačke Palanke.

Kako je istakla, u timu Vlade Srbije postoje određeni članovi kod kojih je lična sujeta prevelika i koji nisu dobri timski igrači.

"Imaju suviše samopromocije i guraju ličnu agendu a ne Vladinu", rekla je Ana Brnabić i ocenila da je građanima dosta toga i da to može da izgleda "da su građani tu zbog nas, a ne mi zbog njih".

Navela je da je "Vlada tu samo zbog građana i njih ne treba da brine ko se sa kim voli ili ne voli u Vladi i ko se sa kim svađa i najbolje svađa, i to ne treba da zanima građane".

Na pitanje da kaže na koga je mislila ona je odgovorila da je dovoljno rekla i da je njen prvi kriterijum pri izboru članova Vlade da ima timske igrače koji sve podređuju zajedničkom cilju.

XS
SM
MD
LG