Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predsjednički kanadidat Bojanić se zahvalio lideru DF


Mladen Bojanić, kandidat većeg dijela crnogorske opozicije na predsjedničkim izborima.

Predsjednički kandidat većeg dijela opozicije, Mladen Bojanić je izjavio da jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, koji u utorak treba da ide u zatvor, današnjim potezom dokazao veličinu sopstvenog integriteta i istinsku želju da ličnim primjerom doprinese da na ovim izborima pobijedi kandidat kojeg je podržao najveći dio opozicije.

On podsjeća da je crnogorska javnost imala priliku da se upozna sa djelom za koje je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca zatvora.

“Prihvatanje odluke suda, bez obzira na njenu pravičnost ili političku pozadinu, jeste i treba da bude obaveza svakog građanina Crne Gore. Knežević je pokazao javnosti, a naročito onima koji su ga osudili, da u Crnoj Gori još stanuje čojstvo i junaštvo. Hvala, Milane”, zaključio je Knežević.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, dobrovoljno će otići na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca ispred Skupštine Crne Gore. Njemu je u Osnovnom sudu uručen uputni akt da se sjutra javi u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Tim povodom, poslanik DF-a Strahinja Bulajić saopštio je da se taj opozicioni savez neće vraćati u parlament dok je Knežević u zatvoru.

On je na današnjoj sjednici parlamenta saopštio da je DF odustao od planiranih mjera otpora.

"U svjetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta, kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima", saopštio je Bulajić.

Lider DF, Milan Knežević zajedno sa kolegom Andrijom Mandićem jedan je od optužnih i za pokušaj terorizma u Cnoj Gori na izborni dan 2016. u procesu koji je vodi u Višem sudu u Podgorici.

Mladen Bojanić se na predsjedničkim izborima, koji će se u Crnoj Gori održati 15. aprila, kandiduje u ime grupacije stranka okupljenih u proruskom DF, poptom građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore.

XS
SM
MD
LG