Dostupni linkovi

Vučić: Nastaviću razgovore sa Albancima da bi pronašli kompromisno rešenje


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da će nastaviti razgovore sa Albancima kako bi se pronašlo kompromisno rešenje, jer se Srbiji u budućnosti "ne piše dobro" ukoliko taj problem ne bude rešen.

O kompromisnom rešenju za Kosovo koje bude predložio, ne precizirajući da li će to biti u aprilu kako je svojevremeno najavio, narod izjašnjavati na referendumu.

Vučić je na konferenciji pokazao Briselski sporazum rekavši da su šest od 15 tačaka tog sporazuma posvećeno Zajednici srpskih opština na Kosovu ostala "mrtvo slovo na papiru".

Predsednik Srbije je izjavio da se srpskim mladićima na Kosovu nudi novac kako bi stupili u vojsku Kosova i pozvao ih da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova. Izjavio je i da ne očekuje ništa od razgovora sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu.

Najavio je da će se za dve nedelje srpske službe oglasiti o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici na Kosovu.

"Ne mislim da će se mnogi iznenaditi. Iznenadiće se oni koji su znali krivca unapred. Nisam želeo ja danas da mi neko ne kaže da zloupotrebljavam dvomesečnu tragediju", kazao je Vučić. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta SDP u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG