Dostupni linkovi

U Grdeličkoj klisuri pala zaštitna kosina novog autoputa


Popustio je betonski zid površine oko 800 kvadratnih metara
Popustio je betonski zid površine oko 800 kvadratnih metara

Na južnom kraku koridora 10, obrušila se zaštitna kosina sa leve strane južne morave na deonici Predejane –Caričina dolina. Usled odrona rastresitog i humusnog zemljišta i zbog velike količine vode, popustio je betonski zid površine oko 800 kvadratnih metara. Odron se dogodio u sredu u prepodnevnim satima.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije i šef projekta Jug na Koridoru 10 Milovan Bekrić rekao je da je popustio deo zaštitne konstrukcije koja je još je bila u izgradnji i trebalo je da osigura celu kosinu.

“Sačinjen je plan koji podrazumeva čišćenje terena i uklanjanje materijala koji se odlomio, sanaciju i jačanje konsktrukcije kako bi se sa radovima na samoj trasi auto-puta nastavilo što pre, u najkraćem mogućem roku”, rekao je Bekrić.

Bekrić je izjavio da su preduzete sve mere da ovo rušenje ne utiče na dinamiku izgradnje čitavog autoputa kroz Grdeličku klisuru.

Pre godinu dana na isti način pala je i ponovo podignuta kosina, takođe sa leve strane Južne Morave u neposrednoj blizini tunela Predejane.

XS
SM
MD
LG