Dostupni linkovi

Brnabić u Banjaluci: Nastavićemo da pomažemo RS


Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić posjetila je u četvrtak Banjaluku gdje je razgovarala sa premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović. U fokusu razgovora bilo je puštanje u rad izgrađenog mosta Bratunac - Ljubovija, a bilo je riječi i o saradnji u oblasti energetike.

Željka Cvijanović kazala je prioritet Vlada Republike Srpske i Srbije puštanje u rad novoizgrađenog mosta Bratunac - Ljubovija sa pripadajućim graničnim prelazom i na tome se aktivno radi.

„O tome smo razgovarali, s obzirom da su tu rađeni veliki zahvati o pitanju izgradnje samog mosta i svega onoga što čini prateću infrastrukturu a cijeneći potrebu stanovništva i Srbije i Republike Srpske to definitivno jeste prioritet. Mi očekujemo, i predsjednica Vlade Srbije nam je obećala, da će se tokom aprila voditi intenzivni razgovor i ovi završni između nivoa BiH i Srbije o pitanju samog graničnog prelaza i kategorizacije svega što je potrebno“, rekla je Cvijanović.

Cvijanović se zahvalila za finansijsku podršku određenim opštinama, te je navela da sada predstoje pripreme za projekte u energetici u području Podrinja.

Ana Brnabić je istakla dobru saradnju sa Republikom Srpskom dodajući da Srbija pomaže koliko može i da će to nastaviti i u budućnosti, te je dodala da već u aprilu počinju razgovori o zajedničkoj saradnji u oblasti energetike.

„To je dobro za našu veću energetsku stabilnost, sigurnost i nezavisnost. To je dobro i za naš BDP i za naše građevinske kompanije, tako da su to neke stvari o kojima ćemo početi da razgovaramo u aprilu“, riječi su premijerke Srbije.

Osim toga, razgovaralo se i o prekograničnoj saradnji u oblasti infrastrukture, privrede i turizma što je, kako su navele, jedan od budućih prioriteta.

Sastanku su osim predsjednica Vlada prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik te ministri u vladama RS-a i Srbije.

XS
SM
MD
LG