Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mladen Bojanić kandidat za predsjednika Crne Gore


Predsjednički kandidat dijela opoziconih građanskih stranaka i Demokratskog fronta biće Mladen Bojanić, nekadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore. Bojanića za predsjendičkog kandidata su predložili Građanski pokret URA Dritana Abazovića i Demokrate Alekse Bečića, a tokom dana su podršku kanidaturi dale političke partije okupljene u Demokratskom frontu.

Kako je saopštio jedan od lidera Fronta Andrija Mandić u Skupštini Crne Gore, podrškom Bojaniću opozicione stranke imaju zajedničkog predsjedničkog kandidata „koji će i biti predsjednik Crne Gore“.

Mandić je pozvao predsjedničke kandidate drugih opoziconih partija, da se povuku i daju podršku Bojaniću.

Do sada su, od političkih partija kandidaturu najavili Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore i Draginja Vuksanović iz Socijaldemokratske partije.

Pored njih u predsjendičku trku ulaze privrednik Vasilije Miličković i Hazbija Kalač predsjednik Stranke pravde i pomirenja, kojima je Državna izborna komisija potvrdila kanidaturu.

Vladajuća Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića još uvjek nije predložila predsjendičkog kandidata., Iz ove stranke je saopšteno da je „započela finalnu fazu izbora kandidata DPS za predsjednika Crne Gore i da se razgovaralo o više kvalitetnih prijedloga za predsjedničkog kandidata, koji bi sigurno pobijedili na izborima."

"Na sjednici Glavnog odbora, koja će biti održana tokom naredne sedmice, Demokratska partija socijalista će odrediti svog kandidata za predsjednika Crne Gore", navedeno je na kraju saopštenja.

XS
SM
MD
LG