Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sutra prvi direktan let Teheran - Beograd posle 27 godina


Karte rasprodate do kraja leta ove godine

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Irana Hoseinom Mola Abdolahijem koji ga je obavestio da će sutra, posle skoro 27 godina, doputovati prvi avion kompanije Iran er na direktnoj liniji izmedju Teherana i Beograda.

Avioni iranske kompanije na toj relaciji saobraćaće dva puta nedeljno, a karte na tim letovima rasprodate su sve do kraja leta ove godine.

Od 19. marta izmedju Teherana i Beograda biće realizovani i čarter letovi privatne iranske aviokompanije Kešm er, za čija su prva četiri leta takodje rasprodate sve karte.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima izmedju dve zemlje i dogovorili su mere kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba.

Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takodje će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

Ambasador Abdolahi ukazao je i da je otvorena nova stranica u odnosima Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje Srbiju kao novu turističku destinaciju, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

XS
SM
MD
LG