Dostupni linkovi

Johanis: Što pre naći rešenje za Kosovo


Vučić i Johanis u Bukureštu
Vučić i Johanis u Bukureštu

Predsednik Rumunije Klaus Johanis rekao je danas u Bukureštu da je rešenje pitanja Kosova važno ne samo za Beograd i Prištinu, već za ceo region i naglasio da se mora pronaći kompromis koji će biti fer i prihvatljiv za sve strane.

"Mora naći rešenje prihvatljvo za sve zainteresovane strane, fer rešenje koje mora doći iznutra i koje mora imati podršku svih međunarodnih aktera", rekao je Johanis na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Taj problem mora biti rešen, što pre to bolje", dodao je Johanis i kazao da je predsedniku Vučiću preneo da je spreman da se uključi i razgovara sa političarima širom sveta o tom pitanju "jer ako rešenje nije fer, ako nije prihvatljivo i ako nema podršku onda nije rešenje i nije održivo".

Vučić je izjavio da je predsednika Rumunije Klausa Johanisa zamolio za podršku u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo, te ponovio da je Srbija posvećena pronalaženju kompromisa ali da to ne znači da jedna strana dobije sve, a druga da bude nezadovoljna.

XS
SM
MD
LG