Dostupni linkovi

Na tri lokacije istraga o trovanju ruskog agenta


Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad izjavila je danas da je istraga o trovanju bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke usmerena na tri lokacije - njegovu kuću, pab i restoran.

Amber Rad je rekla za Bi-Bi-Si (BBC) da su veliki resursi uloženi u pronalaženje odgovornog za trovanje nervnim agensom Skripala i njegove ćerke Julije.

Ona je rekla da jednom policajcu ugroženo zdravstveno stanje u tom incidentu, da je u teškom stanju, ali je svestan i može da govori.

Britanska ministarka je odbila da govori o spekulacijama da Rusija stoji iza napada.

Britanska policija saopštila je juče da su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova ćerka Julija, koji su u kritičnom stanju, otrovani nervnim agensom.

Šef antiterorističke službe londonske policije Mark Rouli rekao je da se taj slučaj istražuje kao pokušaj ubistva i dodao da policija veruje da su Skripal i njegova ćerka bili konkretno ciljani.

Sergej Skripal i njegova ćerka se nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

Posle pronalaženja dvoje onesvešćenih ljudi britanske vlasti sprovele su akciju dekontaminacije tog mesta.

Sergej Skripal je 2006. osuđen zbog špijunaže za britansku obaveštajnu agenciju MI6. On je osuđen u Moskvi na 13 godina zatvora i oslobodjen je 2013. u razmeni špijuna.

XS
SM
MD
LG