Dostupni linkovi

Šef francuske diplomatije napušta Socijalističku partiju


Žan-Iv Le Drian
Žan-Iv Le Drian

Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian izjavio je danas da napušta Socijalističku partiju nekoliko dana pred izbor novog lidera stranke, koja je prošle godine doživela veliki poraz na predsedničkim i parlamentarnim izborima, prenosi AFP.

"Zvaničnik partije Rašid Temal nedavno je rekao da nema nijednog socijaliste u vladi i da nijedan ministar neće moći da glasa za novog lidera socijalista", rekao je Le Drian, bivši ministar odbrane u socijalističkoj vladi Fransoa Olanda.

Socijalistička partija će od 15. do 29. marta održati kongres na kojem će izabrati novog lidera. Socijalisti su u aprilu 2017. zabeležili najgori rezultat na predsedničkim izborima. Ta stranka je imala loš rezultat i na parlamentarnim izborima održanim u junu prošle godine.

"Povlačim se iz stranke sa mnogo emocija. Član sam 44 godine i s velikim ponosom sam tu bio za vreme Fransoa Miterana, Lionela Žospena i Fransoa Olanda, prema kojem gajim veliko prijateljstvo", rekao je Le Drian.

Francuski ministar je dodao da se neće priključiti vladajućoj centrističkoj Republici u pokretu predsednika Emanuela Makrona.

XS
SM
MD
LG