Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Netanjahu nagovestio mogućnost prevremenih izbora


Benjamin Netanjahu u Vašingtonu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nagovestio je u sredu, za vreme posete Sjedinjenim Državama, mogućnost prevremenih izbora u Izraelu.

On se u Vašingtonskom ekonomskom klubu šalio na račun istraga o korupciji koje se vode protiv njega, a koje bi, između ostalog, mogle dovesti do skorog glasanja. Na pitanje prisutnih šta mu je najomiljenije u premijerskom mandatu, Netanjahu je odgovorio kratko "istrage".

Upitan da li mu je predsednik SAD-a Donald Tramp dao crvenu kravatu koju nosi Netanjahu je rekao: "Možemo i to da istražimo", što je aluzija na optužbe da je primao skupe poklone od dva milijardera.

"Želim da završim mandat ove vlade. Ako se lideri koalicije slažu, to je ono što će se desiti. Ako ne, onda će biti prevremenih izbora", odgovorio je Netanjahu na pitanje o mogućnosti prevremenih izbora zbog krize u svojoj koaliciji.

Premijer Izraela je rekao i da ga istrage nisu omele u svakodnevnom radu, preneli su izraelski mediji.

"Ne mogu reći da mi se to sviđa, ali me ne ometa. Posvećen samo svojoj ulozi", rekao je Netanjahu.

Upoređujući Trampa i njegovog prethodnika Baraka Obamu, izraelski lider je rekao da ima manje nesporazuma s Trampom nego s Obamom, dodavši da zapravo s Trampom i nema spornih pitanja.

XS
SM
MD
LG