Dostupni linkovi

Svetskoj šampionki Ivani Španović priređen doček u Beogradu


Ivana Španović sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Ivana Španović sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Svetskoj šampionki u skoku u dalj reprezentativki Srbije, Ivani Španović priređen je svečani doček u Atletskoj dvorani na Banjici.

Atletski savez Srbije (ASS) je zbog hladnog vremena odlučio da doček za Španović priredi u zatvorenom, uz prisustvo velikog broja dece koja su balonima i zastavicama napravila lep dekor.

Španović je dobila ovacije "Ivana, Ivana", a sa tribina su navijači pevali i srpsku himnu "Bože pravde".

"Hvala vam što ste ovu medalju učinili još sjajnijom. Ovo je već 10. put da se obraćam posle medalje. Na kraju uvek sam se trudila da sa vama iskreno podelim očekivanja i emocije posle neuspeha i posle uspeha. Nadam se da ste zaključili da je suština da nikada ne prestanete da verujete u sebe. Da radite i da razmišljate o konstantnom napretku", rekla je Ivana tom prilikom.

Doček za svetsku šampionku
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Španovićeva je u nedelju, najboljim skokom od 6,96 - rekordnim ove godine u svetu, osvojila svetsko zlato i ispisala najveći uspeh srpske atletike u istoriji.

"Poštovanje svima, pre svega kao predsednik ASS u ime saveza i u moje lično ime želim da se zahvalim atletskoj kraljici Ivani Španović za istorijski uspeh za naš sport. Zlatna medalja je istorijska i prva za atletiku. Zahvaljem se i treneru Goranu Obradoviću koji je svojim radom doveo do toga da bude kraljica sveta", rekao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Ranije danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Ivanu Španović kao i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu.

XS
SM
MD
LG