Dostupni linkovi

Italija: Aktivistkinja Femena ometala glasanje Berluskonija


Aktivistkinja grupe Femen izazvala je incident toples protestom na biračkom mestu u Milanu dok je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni glasao na parlamentarnim izborima, prenosi Beta pozivajući se na AP.

Ta žena, na čijim je grudima crnim flomasterom bila ispisana rečenica "Berluskoni, došao ti je kraj", skočila je na sto u prostoriji u kojoj je Berluskoni glasao.

Fotografi koji su bili na licu mesta gurkali su se međusobno kako bi zauzeli što bolju poziciju, dok je Berluskoni ispraćen iz prostorije.

Lokalni mediji podsetili su da su aktivistkinje organizacije Femen izazvale incident takođe tokom njegovog glasanja na izborima 2013. godine.

U Italiji će se danas održavaju parlamentarni izbori po novom izbornom sistemu, a poslednje ankete pokazuju da je ishod neizvestan.

Među političkim strankama favoriti su Napred Italija, Demokratska stranka, pokret Pet zvezda, a tri ličnosti koje dominiraju političkom trkom su lideri tih partija - Silvijo Berluskoni, Mateo Renci i Luiđi di Majo.

Kampanju za parlamentarne izbore u Italiji obeležile su tenzije zbog migranata, rast evroskepticizma i povratak Berluskonija.

XS
SM
MD
LG