Dostupni linkovi

U Zaječaru, Prokuplju i Žitorađi vanredna situacija zbog poplava


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Gradsko veće Zaječara proglasilo je vanrednu situaciju na teritoriji grada pošto je reka Timok poplavila delove sela Vratarnica.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kazao je agenciji Beta da se poplavni talas visine oko dva metra približava Zaječaru iz pravca Knjaževca a da se udarni talas očekuje oko 18 časova.

Poplavni talas preti da sruši most u rudarskom mestu Avramice, a ekipe RTB Bor spremne su da pomognu.

Poplave prete i opštini Knjaževac čiji je predsednik Milan Đokić kazao da je voda prodrla u izvorište Sinji vir iz koga se Knjaževac snabdeva vodom.

Nakon što se reka Toplica izlila iz korita u delu divljeg naselja Mala Guba odakle je iz kuća evakuisano 45 osoba, opštinski štab je proglasio vanrednu situaciju i u opštini Prokuplje, javile su Južne vesti.

I u Žitorađi, gde je voda došla do pojedinih kuća, takođe je proglašena vanredna situacija.

Vodostaj reke brzo raste, pa se ranije danas Toplica izlila kod gradskog bazena u Prokuplju, a ono što predstavlja dodatni problem je i što su poplavljena dva bunara za vodosnabdevanje pijaćom vodom kod Hisara, pa su oni isključeni iz sistema gradskog vodovoda, zbog čega su pojedini delovi grada već ostali bez vode.

U JKP "Hammeum" kažu da su spremne cisterne sa pijaćom vodom, a ceo grad će se snabdevati iz vodosistema Bresnica do daljeg.

Usled naglog topljenja snega, sinoć se zbog pokrenutog klizišta srušila jedna kuća nadomak centra Prokuplja.

Od ostalih opština Topličkog okruga, u Kuršumliji se stanje prati i zasad nema većih izlivanja i štete, a slična situacija je i u Blacu.

XS
SM
MD
LG