Dostupni linkovi

Netanjahu: Neće biti prevremenih izbora


Netanjahu će se u Vašingtonu sresti sa Donaldom Trampom
Netanjahu će se u Vašingtonu sresti sa Donaldom Trampom

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu, osumnjičen za umešanost u nekoliko korupcionaških afera, isključio je mogućnost prevremenih izbora, prenosi Beta.

"Nema razloga (za prevremene izbore) i uz dobru volju nema potrebe da idemo na izbore. Ja imam dobru volju i mogu samo da se nadam da partneri (u vladi) imaju dobru volju. Ako je to slučaj, ova vlada će normalno završiti mandat planiranog datuma sledeće godine", rekao je Netanjahu pred polazak u Vašington, gde će se sastati s predsednikom SAD Donaldom Trampom, preneli su izraelski mediji.

Izraelski mediji su izvestili da bi se prevremeni izbori mogli održati u junu. Redovni izbori predviđeni su za novembar 2019. godine.

Netanjahu je pred put u Vašington najavio da će s Trampom razgovarati pre svega o Iranu i potrebi da se spreči regionalna agresija, kako je rekao. On je najavio i da će "razgovarati o mogućnosti da predsednik Tramp otvori novu američku ambasadu u Jerusalimu".

U utorak će se Netanjahu obratiti skupu proizraelskog lobija Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, a potom se sastati sa članovima Senata SAD i Predstavničkog doma na Kapitol hilu. Najavljeno je da će razgovarati i o Trampovom zalaganju za mir na Bliskom istoku.

Ovo je peti sastanak Netanjahua i Trampa za godinu dana.

XS
SM
MD
LG