Dostupni linkovi

Ivanić traži razrešenje ambasadora Mujezinovića


Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zatražiće na prvoj narednoj sednici Predsedništva razrešenje ambasadora BiH u Moskvi Mustafe Mujezinovića, koji se fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu u Moskvi sa ratnim zastavama BiH, rekla je Srni Ivanićeva savetnica za medije Marija Milić.

"Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je potez ambasadora Mujezinovića neprimeren i zato će već na prvoj narednoj sednici Predsedništva BiH, 13. marta, tražiti njegovo razrešenje", rekla je Milićeva.

I ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak najoštrije je osudio to što se ambasador BiH u Moskvi Mustafa Mujezinović fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu sa ratnim zastavama BiH i potvrdio da je o tome već informisao Predsedništvo BiH koje je nadležno da sankcioniše ovaj postupak.

Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga u Moskvi svima u BiH čestitali Dan nezavisnosti BiH, koji se proslavlja samo u Federacije BiH.

U Republici Srpskoj je radni dan a njeni zvaničnici tvrde da 1. mart podseća na “nelegalni” referendum o nezavisnosti BiH, sproveden 1992. godine, na koji većina Srba nije izašla.

XS
SM
MD
LG