Dostupni linkovi

Savjetnica Trumpa i portparolka Bijele kuće dala ostavku


Hope Hicks
Hope Hicks

Portparolka Bijele kuće Hope Hicks (Houp Hiks) u srijedu je objavila kako daje ostavku na svoju dužnost čime je postala treća osoba koja je napustila to radno mjesto tokom mandata američkog predsjednika Donalda Trumpa (Tramp).

Objava je uslijedila dan nakon njenog svjedočenja pred Kongresom prilikom kojeg je izjavila kako je tokom rada za administraciju govorila neistine.

''Nema riječi koje bi na pravi način izrazile moju zahvalnost predsjedniku Trumpu. Njemu i njegovoj administraciji želim sve najbolje s obzirom da na to da on nastavlja voditi našu zemlju,'' poručila je Hicks.

''Hope je izvanredna i napravila je sjajan posao u posljednje tri godine. Ona je pametna i pažljiva koliko neto može biti, zaista sjajna osoba. Nedostajat će mi. Ali kada mi je rekla da želi iskušati neke druge prilike, u potpunosti sam je razumio. Siguran sam kako ćemo ponovno raditi zajedno u budućnosti,'' izjavio je Trump u svom saopštenju.

Šef osoblja Bijele Kuće John Kelly (Džon Keli) istaknuo je kako je Hicks bila strateg, pribrana i iznimno mudra za svoje godine dodajući kako je ''obavila fantastičan posao''.

Mediji prenose da je bivša šefica komunikacija Bijele kuće, inače jedna od pomoćnica s najdužim stažem u Trumpovom timu, mjesecima razmatrala ostavku.

Hope Hicks je ona na tu dužnost stupila nakon što je njen prethodnik Anthony Scaramucci (Entoni Skaramuči) prošlog ljeta dao ostavku.

Očekuje se da će ona radno mjesto u Bijeloj kući napustiti u idućih nekoliko sedmica.

XS
SM
MD
LG