Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rogers: Potreban agresivniji odgovor na uplitanje Rusije


Michael Rogers

Odgovor Sjedinjenih Država na rusko uplitanje i dezinformacije nije bio dovoljno snažan da bi spriječio aktivnosti Moskve, rekao je visoki američki dužnosnik Michael Rogers (Majkl Rodžers).

Rogers, koji je šef Nacionalne sigurnosne agencije (NSA), rekao je da je poduzeo korake da odgovori na prijetnju, ali da mu ni američki predsjednik Donald Trump (Tramp), ni ministar obrane Jim Mattis (Džim Matis) nisu odobrili dodatne nadležnosti za suprotstavljanje ruskim naporima za postizanje razdora u SAD-u.

"Nikada nisam dobio nikakve konkretne smjernice za poduzimanje dodatnih koraka van moje nadležnosti", rekao je Rogers pred Odborom za oružane snage Senata.

Dodao je da nije dobio nikakve dodatne nadležnosti.

Rogers je također izrazio uvjerenje da je potreban agresivniji odgovor, ali da on ne određuje politiku i da ne želi govoriti predsjedniku što treba raditi.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders (Sara) nije želela komentirati na koju je nadležnost Rogers mislio, ali je kazala da predsjednik SAD-a traži načine na koje je moguće spriječiti rusko uplitanje.

"Mogu da vam kažem da poduzimamo brojne korake u cilju spriječavanja toga i razmatramo različite druge načine na koje ćemo nastaviti to provoditi narednih tjedana i mjeseci", rekla je Sanders.

XS
SM
MD
LG