Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ramljak podnio neopozivu ostavku


Spreman snositi posljedice: Ante Ramljak

Izvanredni Vladin povjerenik u koncernu Agrokor Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, objavili su N1 televizija pozivajući se na službeni izvor iz hrvatske Vlade.

"Neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci“, objavio je Ramljak razloge ostavke.

Mediji javljaju kako će Vlada formalnu odluku o njegovoj odluci donijeti danas i o tome izvijestiti javnost. Večernji list navodi da im je Ramljak to i osobno potvrdio.

Ramljak je bio u središtu pozornosti javnosti posljednjih tjedana zbog toga što se otkrilo da je za dobro plaćene konzultante u restrukturiranju Agrokora angažirao tvrtku u kojoj je radio do trenutka kada je angažiran da vodi restrukturiranje Agrokora, a formalno je u njoj ostao zaposlen još 20 dana nakon što je preuzeo upravljanje Agrokorom.

„U danom trenutku sam napravio milijun grešaka, i to priznajem. Kažem, ja sam spreman snositi sve posljedice ovoga,“ kazao je Ramljak na saborskom odboru prošlog tjedna.

Iz vrha HDZ-a ovakav se rasplet situacije i najavljivalo. „Ne možemo mi kao HDZ, koji smo uložili veliki politički kapital kako bismo spasili Agrokor, da bismo spasili hrvatsko gospodarstvo, pretrpjeti političku štetu zato što su neki pojedinci mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe', rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

XS
SM
MD
LG