Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Spašeno 450 migranata kod libijske obale


Arhivski snimak

Libijska obalska straža spasila je gotovo 450 migranata u dvije odvojene operacije kod zapadne libijske obale, saopštila je u utorak libijska ratna mornarica.

Patrole libijske obalske straže, pomognute jednim ribarskim brodom, spasile su juče 324 ilegalna migranta, među kojima 35 žena i 16 djece, navodi se u saopštenju mornarice.

"Oni su se nalazili na dva gumena čamca čiji motori su se pokvarili", navodi se u saopštenju i dodaje da je među migrantima bilo državljana Čada, Nigera, Malija, Libije i Obale Slonovače.

Operacija spašavanja obavljena je na oko 13 kilometara sjeverno od Zuare, pomorskog grada blizu granice s Tunisom koji se nalazi 100 kilometara zapadno od glavnog grada Tripolija.

U odvojenoj operaciji 117 migranata, među kojima pet žena i dvije bebe spašeni su kod grada Zaviuje, 45 kilometara zapadno od Tripolija, i vraćeni u glavni grad, rekao je za France Press doktor Abdelaziz al Misrati, član humanitarne organizacije IMC.

Nije navedeno odakle su brodovi s migrantima krenuli ali krijumčari obično organizuju putovanja sa zapada Libije ka Italiji koja je udaljena samo 300 kilometara.

XS
SM
MD
LG