Dostupni linkovi

Podgorica: Smjena vođe Interventne jedinice zbog snimka prebijanja


Slavko Stojanović, direktor Uprave policije Crne Gore

Direktor crnogorske Uprave policije Slavko Stojanović dao je hitni nalog načelniku CB Podgorica da smijeni vođu Interventne jedinice CB Podgorica Milana Radusinovića zbog objektivne odgovornosti jer su službenici sa snimka na kojem se vidi prebijanje muškaraca u centru Podgorice pripadnici ove jedinice.

Građani su Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavili snimak na kojem se vidi kako policijski službenici tuku dvojicu mladića, 17. februara 2018, u centru Podgorice.

Snimak su objavili pojedini mediji a osvanuo je i na društvenim mrežama.

„Najoštrije osuđujem neprimjereno i neprofesionalno postupanje policijskih službenika prikazanih na ovom snimku. Uprava policije neće tolerisati grubo kršenje prava građana i svako ovako ponašanje će biti najstrožije sankcionisano. U tom smislu obavještavam vas da je sa ovim događajem upoznat i nadležni tužilac. Odmah sam naložio preduzimanje hitnih mjera i radnji, među kojima sam dao i nalog načelniku Centra bezbjednosti Podgorica da detaljno ispita sve okolnosti predmetnog događaja i da shodno tome preduzme sve zakonom propisane mjere i radnje", rekao je direktor policije Stojanović.

Uprava policije će uvažiti preporuke Savjeta za građansku kontrolu rada policije kao i nalaz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije koje će ispitati ovaj događaj.

"Ujedno koristim priliku da pozovem građane da policiji prijave svaki eventualni vid prekoračenja ovlašćenja od strane policijskih službenika jer policija prije svega služi građanima i zadatak joj je da preduzima aktivnosti u interesu građana. Saradnjom sa građanima jačamo međusobno povjerenje i doprinosimo identifkovanju pojedinačnih slučajeva neprofesionalnog ponašanja i njihovom iskorjenjivanju, što sveukupno doprinosi očuvanju ne samo imidža policijske organizacije već i bezbjednosti u cjelini“, naveo je Stojanović.

Kako za RSE kaže član Savjeta Aleksandar Saša Zeković taj organ je takođe od direktora Uprave policije zatražio da naloži hitnu provjeru, utvrdi identitet policijskih službenika sa pojašnjem zašto je došlo do upotrebe fizičke sile.

XS
SM
MD
LG