Dostupni linkovi

Džonson: SAD će nastaviti sa snažnom podrškom Kosovu


Hašim Tači i Ron Džonson na Kosovu
Hašim Tači i Ron Džonson na Kosovu

Američki senator Ron Džonson izjavio je danas u Prištini da će SAD nastaviti da snažno podržava Kosovo u ekonomskom i demokratskom razvoju i konsolidaciji državnosti Kosova, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i senator Džonson razgovarali su, kako se navodi, o aktuelnim kretanjima na Kosovu, svestranoj podršci SAD i daljem produbljivanju saradnje SAD i Kosova, posebno na planu ekonomije i vladavine prava.

"Podrška SAD je izuzetno značajna za nas. Kosovo i njen narod će uvek biti zahvalni za pomoć SAD i američkog naroda u svim periodima", kazao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Kosovo je opredeljeno za evroatlanski put kroz produbljivanje unutrašnjih reformi, i kao primer dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama regiona, uključujući i Srbiju.

Parada bezbednosnih i policijskih snaga Kosova
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Haradinaj je rekao da proces dijaloga s Beogradom treba vremenski oročiti i završiti medjusobnim priznanjem.

Tokom dana, senator Džonson se susreo i s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

„Zahvalni smo na konstantnoj podršci SAD-a, koja je bila odlučujuća za slobodu i nezavisnost Kosova. poruke i čestitke predsednika Trumpa nas ohrabruju da još više radimo“, rekao je tim povodom je predsednik Tači i naglasio da su SAD najbitniji partner Kosova i najveći prijatelj kosovskog naroda.

Pre boravka u Prištini Džonson je bio u poseti Srbiji, gde se susreo s njenim najvišim zvaničnicima.

XS
SM
MD
LG