Dostupni linkovi

Vučić potvrdio hapšenje više stranih državljana


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je uhapšena grupa stranih državljana i ocenio da se ne radi o bilo čemu "posebno opasnom".

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, rekao da je “neke informacije dobio”, ali da će tek u nedelju uveče imati sastanak sa ljudima koji su detaljnije upoznati sa svim što se dešavalo.

"Imali smo jedan slučaj, koji je bio nešto ozbiljniji u prethodnom periodu, ali za ovaj danas ne mislim da je tog nivoa", kazao je Vučić koji međutim nije precizirao kada i gde su uhapšene osobe koje pominje, niti zbog čega su uhapšene.

On je ukazao da među uhapšenima nije bilo samo američkih držvljana, već i iz drugih zemalja, i da ne misli da je ovaj slučaj povezan sa ranijim hapšenjem.

"Da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj bezbednosne službe Srbije", naglasio je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je 6. februara da je u jednom stanu u Beogradu uhapšen američki državljanin, bivši marinac i da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

XS
SM
MD
LG