Dostupni linkovi

Medvedev: Nove sankcije SAD ne bi utjecale na ekonomiju


Ruski premijer Dimitrij Medvedev
Ruski premijer Dimitrij Medvedev

Moskva je saopćila kako bi nove sankcije koje bi nametnule Sjedinjene Države imale malo utjecaja na građane ili ekonomiju ,i to nakon što je ministar financija SAD Steven Mnuchin izjaviok ako će u bliskoj budućnosti nametnuti nove kaznene mjere za bogate Ruse.

"Ako objavljuju neke nove liste ili objavljuju neke odluke, neće uzrokovati velike promjene", rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev za televiziju Rossiya 24 .

"Ne vidim veliku prijetnju našem gospodarstvu, a kamoli ruskom narodu", dodao je.

Mnuchin je izjavio na Odboru za financije Senata tijekom rasprave kako će uskoro izdati nove sankcije protiv bogatih Rusi zbog miješanja Moskve u predsjedničke izbore2 016. godine.

"Aktivno radimo na tim sankcijama", rekao je Mnuchin. "Trebali biste ih očekivati u bliskoj budućnosti."

Američki kongres većinom je glasao za nove sankcije Rusiji prošlog ljeta, a predsjednik Donald Trump je ipak, iako nevoljko, potpisao zakon.

Ministarstvo financija SAD je objavilo popis 114 ruskih političara i 96 oligarha koji su, kako je rečeno, stekli bogatstvo ili moć kroz suradnju s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Rusija negira uplitanje u izbore, i tvrdi da se drugi miješaju u njihove izbore.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova izjavila je kako je Moskva upozorila evropske zemlje da "takve aktivnostitrebajuprestati".

"Ako se to ne zaustavi, morat ćemo poduzeti protumjere", rekla je, bez davanja pojedinosti o navodnim smetnjama ili odmazdi.

XS
SM
MD
LG