Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crna Gora: Tužilaštvo istražuje članove kriminalne grupe


Crnogorska policija

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je financijsku istragu protiv Slobodana Kašćelana i još 14 osoba iz tzv. “kavačkog klana” kako bi provjerilo porijeklo njihove imovine, saznaje Pobjeda iz više izvora.

Prema navodima tog lista, pod lupom Tužilaštva je i imovina njihovih porodica, prijatelja, kumova i rođaka. Dok tužilaštvo provodi finansijsku istragu protiv “kavačke grupe”, pred Višim sudom u toku je suđenje 15-orici članova tog klana koji su, prema sumnjama istražitelja, počinili više krivičnih djela poput zelenašenja, nedozvoljenog držanja oružja, prodaje droge, davanja mita, teških djela protiv opšte sigurnosti i pranja novca.

Crnogorska policija nastavila je pretrese na crnogorskom primorju. Na udaru su objekti bezbjednosno interesantnih osoba jutros u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu.

Pretresima na više lokacija nastavljena je akcija “Boka”. Za sada su zaplijenjeni telefoni i oružje.Do sada je u akciji “Boka” pretreseno skoro 300 lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantne osobe i njima bliska lica.

XS
SM
MD
LG