Dostupni linkovi

Dvoje uhapšenih zbog pretnji članovima Incijative Ne da(vi)mo Beograd


Sa ranijih protesta Incijative zbog deponije u Vinči
Sa ranijih protesta Incijative zbog deponije u Vinči

Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа podneli su krivične prijаve protiv dve osobe zbog sumnje da su tokom 2017. godine na društvenoj mreži Fejsbuk pretili članovima Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Uhapšeni su C.N. (1963) i U.S. (1957) zbog postojаnjа osnovа sumnje dа su izvršili krivičnа delа ugrožаvаnje sigurnosti.

Krivične prijаve protiv osumnjičenih podnete su po nаlogu Višeg jаvnog tužilаštvа u Beogrаdu.

Istovremno je Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila danas da će blokirati deponiju u Vinči ako ministarka Zorana Mihajlović u roku od pet dana ne odgovori na desetak njihovih pitanja koja se tiču razloga zašto je ugovor o izgradnji spalionice tajan i da li je jedan od njih taj što je štetan i za gradjane.

"Nećemo se pomiriti sa gomilanjem ugovora krojenih po meri investitora, a nauštrb interesa Beograđana", navodi Inicijativa i dodaje da će biti uporna u borbi protiv spaljivanja otpada u Vinči, kao što istrajava u borbi protiv projekta "Beograd na vodi" na čijem ugovoru o ulaganju stoji potpis ministarke Mihajlović.

Inicijativa je pitala da li je ugovor nedostupan javnosti zato što se skriva informacija da se Grad Beograd obavezao da će narednih 30 godina, privatnom partneru isplaćivati minimum 38 miliona evra, odnosno najmanje milijardu i 150 miliona evra.

XS
SM
MD
LG