Dostupni linkovi

Oficir pušten nakon saslušanja zbog sukoba sa aktivistima SNS


Ilustrativna fotografija

Vojnom kapetanu V.M. koji je priveden sinoć zbog, kako je navedeno, sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke ukinuto je zadržavanje nakon saslušanja, saznaje Radio Slobodna Evropa.

On je saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, za krivično delo nasilničko ponašanje, potvrđeno je Insajderu u ovom tužilaštvu. Kako je navedeno planira se ispitivanje svedoka, nakon čega će biti doneta odluka da li će biti pokrenut postupak.

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden u utorak uveče posle verbalnog sukoba sa aktivistima vladajućih stranaka koji od stana do stana "uznemiravaju" građane Beograda prikupljajući "sigurne glasove" po određenim spiskovima.

V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba, naveo je Vojni sindikat.

Ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović izjavio je da je uhapšeni kapetan Vojske Srbije V. M. prvi napao i udario aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) na Zvezdari, kao i da se to desilo u ulazu zgrade, a ne na vratima njegovog stana.

"On je bio pripadnik specijalnih jedinica, država je platila njegovu obuku i trening, a napao je devojku, koja mu nije ništa uradila i dobila je udarac u glavu", rekao je Stefanović novinarima.

Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora SNS (stranke na čijem je čelu predsednik Srbije Aleksandar Vučić), demantovao je da aktivisti te partije imaju biračke spiskove građana, objašnjavajući da se radi o spiskovima članova i simpatizera SNS i onih koji su rekli da će dati "siguran glas".

U prvim rekacijama opozicione stranke navode da ovo hapšenje predstavlja zloupotrebu države u političke svrhe.

XS
SM
MD
LG