Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U Zagrebu zastave Srbije, povećane mere bezbednosti


Trg Bana Jelačića u Zagrebu, ilustracija

U Zagrebu su pojačane mere bezbednosti uoči dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a duž trase kojom će prolaziti Vučić jutros su postavljene zastave Srbije, iako se u medijima spekulisalo hoće li do toga doći, prenosi Beta.

Iz kabineta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, ni iz gradskih službi poslednjih dana nisu odgovarali na pitanja novinara hoće li se na trasi kojom će prolaziti predsednik Srbije, kao što je uobičajeno kod dolaska stranih delegacija, postavljati državne zastave. Televizija N1 objavila je da je procenjeno da bi protivnici Vučićevog dolaska, među kojima su pripadnici nekih ekstremnih navijačkih grupa, to mogli da iskoriste kao priliku za paljenje zastava, pa informacija o tome nije objavljena.

Zastave su postavljene u centru grada, kao i na trasi kojom će Vučić prolaziti.

U gradu su pojačane i mere bezbednosti, što je i uobičajena praksa pri dolasku stranih delegacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da sleti na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman u 10 časova, a potom odlazi na susret s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u predsedničku rezidenciju na Pantovčaku.

Potom će se Vučić u sedištu Vlade susresti s premijerom Andrejom Plekovićem koji priredjuje radni ručak, a zatim i s predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem u zgradi Sabora na Markovom trgu u Zagrebu.

Tamo je za 10 časova najavaljen protest protiv dolaska Vučića u organizaciji dela udruženja ratnih veterana i udovica.

Najavljujući protest protiv Vučića, udruženje udovica hrvatskih ratnih veterana objavilo je da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sagovornika za rešavanje brojnih problema, jer se radi o "notornom četničkom zločincu, koji ni danas, u umivenoj formi, ne odustaje od velikosrpskih ideja".

XS
SM
MD
LG