Dostupni linkovi

Bandić: Ustaša u Zagrebu – nema


Milan Bandić
Milan Bandić

„Neće ustaše dočekati Vučića u Zagrebu jer ustaša u Zagrebu nema,“ kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na posebnoj konferenciji za novinare pred dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 12. veljače, piše zagrebački „Večernji list“.

„Dok god glasovi visokopozicioniranih srbijanskih dužnosnika najavljuju da će ga dočekati ustaše, a iz Hrvatske se čuje da s četnicima ne treba razgovarati, ozbiljan dijalog nije moguć. Potreban je dijalog između Srba i Hrvata, a ne između ustaša i četnika,“rekao je Bandić, komentirajući izjave srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina.

Bandić, koji je o Vučićevom posjetu primarno govorio iz stranačke perspektive, kao predsjednik Stranke rada i solidarnosti stranke Milan Bandić 365, upitao se zašto je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala Vučića bez dogovora s Vladom. „Posebno je iznenađenje što je poziv uslijedio svega nekoliko dana nakon izložbe u UN-u,“ rekao je zagrebački gradonačelnik.

Dodao je da je završetkom Drugog svjetskog rata Srbija pokušala Hrvatima nametnuti krivnju genocidnih razmjera, što je ponovljeno newyorškom izložbom o Jasenovcu. U takvim je okolnostima, rekao je, uistinu hrabro pozvati predsjednika Srbije u posjet.

Rekao je da je Stranka rada i solidarnosti stajališta da je dobro pokrenuti dijalog, koji je neminovan jer je Srbija naš susjed, ali je izrazio i određenu suzdržanost.

XS
SM
MD
LG