Dostupni linkovi

Prvi tromesečni profit Tvitera, problemi ostaju


Kompanija Tviter je saopštila da je u četvrtom tromesečju prošle godine ostvarila prvi tromesečni profit do sada i da se u tom periodu vratila na put rasta prihoda.

Kompanija sa sjedištem u San Francisku saopštila je da je u četvrtom kvartalu zaradila 91 milion dolara, što je prvi pozitivni neto prihod od kada je 2013. godine izašla na berzu.

Prihod je u četvrtom kvartalu dostigao 732 miliona dolara, što je povećanje za dva odsto na godišnjem nivou, a broj aktivnih korisnika je porastao na 330 miliona.

Vrednost akcija "Tvitera" porasla je posle objavljivanja ovih informacija za 22 odsto, na 32,94 dolara. Početna cena akcija pri izlasku kompanije na berzu 2013. godine bila je 26 dolara.

Međutim, uprkos boljem rezultatu od opreznih predviđanja Vol strita, širi problemi Tviteri nisu rešeni, navodi Asošiejted pres.

Tviter se suočava sa zloupotrebama, lažnim profilima i pokušajima ruskih službi da šire dezinformacije, a problemima doprinosi i stagniranje rasta broja korisnika.

Društvena mreža ne krije da ima probleme, i uvela je brojne nove mere da bi suzbila naloge koji se koriste za zloupotrebe. Ipak, kritičari navode da Tviter samo gura probleme pod tepih i ne reaguje adekvatno na njih.

Problem Tvitera biće i upravljanje kompanijom, pošto jedan njen poznati rukovodilac uskoro odlazi, a direktor radi u još jednoj firmi.

XS
SM
MD
LG