Dostupni linkovi

Jagodina tuži lokalni list


Naslovnica Moravskih vesti
Naslovnica Moravskih vesti

Grad Jagodina je tužio mesečnik "Moravske vesti" i njegovog glavnog urednika i vlasnika Gorana Jevremovića zbog teksta u kojem je predstavljen deo izveštaja Državne revizorske institucije o trošenju budžetskih sredstava u tom gradu.

Tužbeni zahtev za naknadu štete iznosi milion dinara, a Jevremović u otvorenom pismu navodi da je reč o nastavku kampanje zastrašivanja i torture protiv nezavisnih medija na lokalu.

Naslovnica mesečnika
Naslovnica mesečnika

Goran Jevremović, glavni i odgovorni urednik i vlasnik "Moravskih vesti", jedinog nezavisnog medija u Jagodini i ovom delu Srbije, kaže za Radio Slobodna Evropa da tužba predstavlja nastavak političke kampanje, koja se protiv tih novina vodi od njihovog osnivanja novembra prošle godine.

"Povod za tužbu bio je deo izveštaja Državne revizorsek institucije o trošenju budžeta za 2016. godinu, koji se odnosi na Jagodinu. Pored Moravskih vesti, tu vest su objavili nacionalni mediji i nacionalne agencije, a samo smo Moravske vesti i ja kao urednik tuženi", kaže Jevremović.

Prema njegovim navodima, već nakon objavljivanja prvog broja i prvih kritičkih tekstova o radu lokalne vlasti usledile su nevolje i pritisci koji su kulminirale tužbom i odštetnim milionskim zahtevom.

XS
SM
MD
LG