Dostupni linkovi

Trump naložio organiziranje vojne parade


Donald Trump
Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump (Tramp) naložio je organiziranje vojne parade kako bi predstavio vojnu moć zemlje i naglasio svoju ulogu glavnog zapovjednika, priopćila je Bijela kuća, javlja AFP.

"Predsjednik Trump izražava potpunu solidarnost prema vojnicima koji rizikuju svoje živote svaki dan kako bi garantirali sigurnost zemlje. Zatražio je od Ministarstva obrane da razmotri organiziranje ceremonije tijekom koje će svi Amerikanci moći izraziti svoje priznanje (prema vojsci)", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders (Sara) koja je potvrdila ranije informacije lista Washington Post.

Pentagon je sa svoje strane saopćio da će to razmotriti, ali za sada nije naveden nijedan datum organiziranja parade.

Trump je ranije gajio ideju o paradi u Washingtonu prije njegovog izbora ali je kasnije rekao da je bio posebno impresioniran vojnom paradom 14. jula u Parizu, kojoj je prisustvovao na poziv francuskog kolege Emmanuela Macrona (Emanuel Makron).

Američki predsjednik je tada rekao da bi vojna parada u Washingtonu mogla biti 4. srpnja, na američki nacionalni praznik. Međutim, Trumpovi protivnici su usporedili njegovu želju kao "želju vođe autokratskog režima".

XS
SM
MD
LG