Dostupni linkovi

SIPA uhapsila 16 osumnjičenih za krijumčarenje državljana Srbije s Kosova


Ilustracija
Ilustracija

Pripadnici Državne agencije BiH za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su po nalogu Posebnog odeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal i korupciju priveli 16 osumnjičenih za krijumčarenje "državljana Srbije s područja Kosova".

U okviru akcije “Albatros” pretresi su izvršeni na 14 lokacija na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Suda i Tužilaštva BiH.

Istovremeno je Služba za poslove sa strancima kontrolisala osam objekata, za koje se raspolagalo saznanjima da se u njima smeštaju ilegalni migranti, dodaje se u saopštenju.

Akcija je usmerena prema osobama koje su osumnjičene da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili iz BiH na područje Hrvatske i u druge zemlje EU veći broja državljana Srbije s područja Kosova, koji nisu imali važeće putne isprave, ukazuje se u saopštenju.

"Ova akcija je odlučan korak u borbi pravosudnih i policijskih institucija u BiH protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja emigranata”, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni će poslije ispitivanja biti predati postupajućoj tužiteljki, koja će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mere pritvora ili mjera zabrane.

XS
SM
MD
LG