Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brnabić: Nisam čula za pojavu plakata protiv NUNS-a


Premijerka Srbije Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u utorak da nije čula za pojavu plakata na kojima je Nezavisno udruženje novinara (NUNS) predstavljeno kao "udruženje neprijatelja Srbije" ali je i dodala da su napadi na novinare bilo kog udruženja i medija "neprihvatljivi i neprimereni".

"O slobodi medija sam uvek spremna da otvoreno pričam. Meni je jednako da li je napad na UNS ili NUNS, takvi napadi su neprihvatljivi i neprimereni. Jednako je strašno ako neko napadne novinarku Pinka ili verbalno novinara N1, nedopustivo je i jedno i drugo", kazala je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je ocenila i da "nisu evropske vrednosti da predsednik NUNS-a (Slaviša Lekić) izabranog predsednika države naziva ubicom".

"Ako hoćemo u EU, svi ćemo morati da poštujemo evropske vrednosti, onda će i predsednik NUNS-a morati da poštuje evropske vrednosti", rekla je premijerka.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je ranije da je ulaz u zgradu Doma novinara u Beogradu, u kojem se nalaze sedišta dva novinarska udruženja, oblepljen plakatima na kojima je NUNS predstavljen kao "udruženje neprijatelja Srbije".

XS
SM
MD
LG