Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bannon će se susresti sa Muellerom sljedeće sedmice


Steve Bannon, bivši glavni savjetnik i strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa

Bivši glavni savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Steve Bannon ima zakazan susret sa specijalnim zastupnikom istrage o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore i mogućim kontaktima Trumpovog izbornog tima sa Rusima, Robertom Muellerom.

Kako navodi Associated Press (AP) Bannon će biti ispitan u sklopu istrage o mogućoj opstrukciji pravde od strane predsjednika. AP se poziva na dvoje ljudi bliskih detaljima u vezi razgovora sa Bannom.

Oni su govorili pod uslovom anonimnosti jer nijesu bili ovlašteni da daju detalje budućeg razgovora.

Jedan on njih je za AP rekao da Bannon planira da kaže Muelleru "sve" što zna.

Očekuje se da će Bannon odgovarati na pitanja o ključnim događajima u vrijeme dok je bio u Bijeloj kući uključujući i o otpuštanju savjetnika za nacionalnu sigurnost Micahela Flynna i bivšeg direktora FBI Jamesa Comeya.

Potvrda Bannonovog susreta sa Muellerom stiže nakon što je njegov zatvoreni susret sa komitetom Predstavničkog doma za obavještajne službe zakazan za danas odgođen.

Istovremeno je danas New York Times (NYT) objavio pozivajući se na svoje izvore da je advokatski tim američkog predsjednika snažno protiv susreta Trumpa za Muellerom jer se plaše da bi se mogao lažno zakleti imajući u vidu njegove dosadašnje lažne izjave i tvrdnje.

XS
SM
MD
LG