Dostupni linkovi

Plakati protiv Nezavisnog udruženja novinara Srbije


Centar Beograda
Centar Beograda

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas ulaz u zgradu Doma novinara u Beogradu, u kojem se nalaze sedišta dva novinarska udruženja, oblepljen plakatima na kojima je NUNS predstavljen kao "udruženje neprijatelja Srbije".

U saopšenju NUNS je naveo da je ulaz oblepljen plakatima izmedju subote i nedelje, a da su kolege iz Udruženja novinara Srbije u nedelju ujutro slučaj prijavile policiji koja je odmah izvršila uvidjaj.

NUNS je obavestio Tužilaštvo od koga očekuje, kako se navodi, da preduzme sve mere kako bi se otkrili organizatori i izvršioci.

"Reč je o profesionalno organizovanoj kampanji jer je 'presuda' našem udruženju štampana u boji, na kvalitetnom papiru, i verovatno u većem tiražu, kako bi se sramni leci distribuirali i na drugim javnim mestima", naveo je NUNS.

Udruženje je ponovilo zahtev najvišim predstavnicima vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da javno i nedvosmisleno osude tu i druge učestale pretnje novinarima i novinarskim organizacijama.

NUNS će i o ovom slučaju obavestiti međunarodne novinarske i medijske organizacije, piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG