Dostupni linkovi

Izbori: DPS i Forca u Ulcinju, 'Zdravo Berane' i Demokrate u Beranama


Slavlje na ulicama Podgorice zbog pobjede Force
Slavlje na ulicama Podgorice zbog pobjede Force

Demokratska partija socijalista (DPS) i Forca osvojile su po devet odborničkih mandata na lokalnim izborima u Ulcinju na osnovu 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Koalicija "Probudi se, Ulcinju" ima sedam mandata, po tri mandata ima Demokratska unija Albanaca i Socijaldemokrate, a dva je osvojila Građanska partija URA.

Lider Force Nazif Cungu najavio je da će se žaliti zbog izbornih nepravilnosti.

Šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić rekao je da je razočaran ponašanjem pojedinih političkih subjekata, posebno ističući Forcu, te najavio pregovore o formiranju koalicije.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Ulcinju imalo je 19.857 birača, koji su glasali na 37 biračkih mjesta, a pravo glasa iskoristilo je 63 odsto glasača.

Demokratska Crna Gora i Koalicija "Zdravo Berane", koju čine Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), proglasili su pobjedu na lokalnim izborima u Beranama i saopštili da su zajedno osvojili 18 mandata.

Koalicija "Berane pobjeđuje - Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS) i Socijaldemokrata (SD) osvojila je 17 mandata, rezultati su iz štabova koalicije "Zdravo Berane" i demokrata, nakon obrađenih rezultata sa svih biračkih mjesta.

Koalicija "Zdravo Berane" osvojila je 14, a demokrate četiri mandata.

To su, uz koaliciju "Berane pobjeđuje DPS-BS-SD", jedine liste koje ulaze u lokalni parlament u Beranama.

Nosilac liste koalicije "Zdravo Berane" Dragoslav Šćekić obratio se biračima nakon jučerašnjih izbora i zahvalio se građanima koji su, kako je rekao, uprkos pritisku i teroru tokom izbornog dana odbranili čast i dostojanstvo Berana.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je biračima pobjedu u Beranama i rekao da je pobjeda koalicije "Zdravo Berane" i Demokratske Crne Gore "brod koji niko ne može zaustaviti".

Nosilac izborne liste "Berane pobjeđuje DPS-BS-SD" Bogdan Fatić rekao je da su građani izabrali i da treba sačekati da se vidi da li će "Zdravo Berane" i Demokratska Crna Gora formirati vlast.

On je naveo da nije bilo nepravilnosti u izbornom procesu, ali da je bilo pritisaka na njihove birače.

Biračko pravo u Beranama imao je 23.681 građanin, a glasano je na 56 biračkih mjesta. Na birališta je izašlo oko 70 odsto upisanih birača.

XS
SM
MD
LG