Dostupni linkovi

Nadležni tvrde da nije bilo prekršaja u izveštavanju Pinka


Ilustracija
Ilustracija

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) nije zabeležilo prekršaj u izveštavanju televizije Pink koja je prošle sedmice u centralnim informativnim emisijama novinarku Tamaru Skrozza optužila da izaziva atmosferu haosa pred beogradske izbore, navodi se u pisanom odgovoru koji je REM uputio Radio Slobodna Evropa.

„U okviru redovnog nadzora, Regulator nije zabeležio prekršaj u sadržaju koji je opisan u Vašem dopisu. Ukoliko neko lice smatra da mu je objavljivanjem određenog sadržaja naneta šteta, na raspolaganju ima mogućnost podnošenja prijave Regulatoru, na način koji je za to predviđen, što podrazumeva i navođenje vremena kada je sporni sadržaj emitovan“, navodi se u odgovoru REM-a na naše pitanje hoće li se ovo telo reagovati na izveštavanje TV Pink.

U odgovoru Regulatornog tela za elektronske medije se takođe navodi da je nadležnost Regulatora, prema Zakonu o elektronskim medijima, da se stara o doslednom sprovođenju odredaba Zakona, te da, shodno tome, „komentarisanje i oglašavanje povodom konkretnih medijskih sadržaja nije u opisu zakonskih zaduženja i ovlašćenja Regulatora“.

Podsetimo, televizija Pink je vađenjem reči Tamare Skrozza iz konteksta, novinarku nedeljnika „Vreme“ i članicu upravnog odbora posmatračke misije CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost), koja će nadgledati predstojeće beogradske izbore, prikazala kao politički ostrašćenu osobu koja gaji prezir prema Vučiću i radi u interesu biznismena Miroslava Miškovića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je osudilo kampanju protiv ove novinarke, a sama Skrozza je za RSE rekla da su joj nakon priloga emitovanih na ovoj gledanoj privatnoj televiziji stizale razne uvrede posredstvom društvenih mreža.

Posmatračka misija CRTA je ove sedmice pokrenula kampanju "Podnesi prijavu - probudi REM", u okviru koje su na svom sajtu omogućili opciju da se pošalje prijava Regulatornom telu za elektronske medije.

XS
SM
MD
LG