Dostupni linkovi

Josipović: Vučićev posjet Hrvatskoj dobar znak


Trg bana Jelačića u Zagrebu

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da su poziv predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku, kao i njegov potvrdan odgovor, dobre vijesti.

"Da u ovom ratu drugim sredstvima koji se vodi izmedju Hrvatske i Srbije susret na predsjedničkom nivou može biti djelotvoran", rekao je Josipović za TV N1 Zagreb.

Upitan da li očekuje ispriku Vučića, kao što je to zatražila Jadranka Kosor, Josipović je rekao da ne očekuje "veliko pokajanje u stilu Willia Brandta".

"Ali da pokaže da je ono što se radilo prema Hrvatskoj u Srbiji bilo pogrešno - da, i čisto sumnjam da bi mu itko u Srbiji zamjerio", rekao je Josipović.

Josipović je rekao da je teško govoriti o mogućim rezultatima posjete i dodaje da ako oni budu i na simboličkom nivou, ne treba da se minimiziraju.

"Ako klima bude pozitivna, onda će se valjda nešto od otvorenih pitanja početi rješavati. Ne bih nikako potcenjivao mogući pozitivni učinak i na simboličkom nivou", zaključio je Josipović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetiće Hvvatsku 12.i 13. frebruara.https://www.slobodnaevropa.org/a/29009803.html

XS
SM
MD
LG